In 4 stappen naar een mooie huid

 1. Reinig je huid iedere ochtend en avond zorgvuldig met een cleanser. Een schone huid is een vitale bescherming tegen onzuiverheden en pukkels.
 2. Verwijder de laatste sporen van make-up en cleanser met een toner. Het verfrist de huid en bereid deze voor op de volgende huidverzorging. Na een wasgel zorgt een toner voor het samentrekken van de poriën en het in balans brengen van het vocht- en vetgehalte.
 3. Gebruik hierna een moisturiser, welke de huid verzacht en beschermt en de vochtbalans herstelt.
 4. Als speciale verzorging, één à twee keer per week een scrub en masker gebruiken, dit zal de dagelijkse verzorging nog effectiever maken.

Huidverzorging

Een goede huidverzorging begint van binnenuit:

 • Vermijden van spanning
 • Niet roken
 • Goede voeding, voldoende drinken
 • (6 tot 8 glazen water per dag).
 • Weinig alcohol
 • Goede ademhalingstechniek
 • Frisse luchtvoldoende beweging
 • een goede nachtrust

Welk huidtype heb je?

Normale huid  Gecombineerde huid  Droge huid  Vette huid
Normale talgproductie Egale en zachte huid Glimmende T-zone Droge/normale huid op de wangen Trekkerige huid Overproductie van talg
Normale poriegrootte Grove poriën in de T-zone Fijne poriën Grove poriën
Normale dikte van de huid Comedonen (mee-eters) Zelden onzuiverheden Onzuiverheden, comedonen (mee-eters)
  Onzuiverheden Dunne huid Grauwe teint door trage bloedcirculatie
    Onvoldoende talgproductie Glimmend  
Oriflame adviseert: Natural Skin Care, Swedish Care, Skin Structures, Aloe Oriflame adviseert: Natural Skin Care, Swedish Care, Skin Structures, Aloe Oriflame adviseert: Skin Structures, Royal Velvet, Aloe Oriflame adviseert: Swedish Care, Skin Structures, Aloe, Clear+

2 a 3 stappen voor een goede reiniging

STAP 1: REINIGEN
Reinigen ’s avonds:
Na een hele dag bezig geweest te zijn voelt een mens zich niet alleen lichamelijk moe, ook de huid is ‘moe’. Stof, make-up, zweet- en talgafscheiding verstoppen de huidporiën. Heel belangrijk is daarom het ’s avonds zorgvuldig reinigen van de huid met de juiste producten. Vaak treden kleine aandoeningen van de huid, zoals irritaties, branderig gevoel, pukkeltjes, jeuk etc. op door het niet op de juiste wijze gebruiken van de reinigingsproducten. Al deze milks zijn samengesteld uit oliën en vetten die niet in de huid mogen dringen, maar dienen om vuil, stof, talgvet en afgewerkte stoffen van binnenuit die op de huid liggen, op te lossen. Wanneer er een vliesje verontreinigde reinigingsmelk of -crème op de huid achterblijft, wordt de huid als het ware afgesloten, zodat verzorgende crèmes niet in de huid kunnen dringen. Daarom moeten alle resten van het reinigingsproduct zeer zorgvuldig verwijderd worden.

Gebruik: Breng het reinigingsproduct zacht met de vingertoppen aan op de huid van hals en gezicht. Licht in masseren. Daarna afnemen met tissues of vochtige watten. Herhaal deze behandeling indien nodig. Nabehandelen met toner!
Bij gebruik van een wascrème/-gel:
een kleine hoeveelheid in de handpalm nemen en opschuimen met water. Over het vochtige gezicht inmasseren en goed afspoelen met lauwwarm water. Nabehandelen met toner.
Reinigen ’s morgens:
De huid wassen met lauwwarm water, daarna een verfrissende reinigingslotion of toner-in-één gebruiken. Dit product reinigt de huid van de afvalstoffen van binnenuit, die door middel van transpiratie ’s nachts naar de oppervlakte komen.

Bij Beauty & Fun kunt u zich ook laten verzorgen:

Epileren € 10,50
Wimpers verven €   8,00
Wenkbrauwen verven €   8,00
Gelaatverzorging met dieptereiniging € 37,50
Volledige gelaatverzorging met dieptereiniging en massage en make-up € 62,50

 

STAP 2: NAREINIGEN / TONISEREN
Aangezien water het reinigingsproduct (milk) niet oplost is naspoelen met water alleen niet voldoende. Om alle sporen van de cleanser zorgvuldig te verwijderen is het van groot belang een toner (nareinigingslotion) te gebruiken, omdat de toner de restjes van de cleanser intensief oplost, zorgvuldig verwijdert en de zuurgraad van de huid herstelt, zodat de huid helemaal toegankelijk is voor de verzorgende crèmes. Een ‘zuinige’ tip: voor het nabehandelen met de toner geen droog watje, maar een vochtig (goed uitgeknepen) watje gebruiken.

Gebruik: Met luchtige strijkbewegingen de huid zorgvuldig nareinigen.
Nareinigen bij wascrème/-gel.
Vaak worden wascrèmes/-gels gebruikt door mensen met een normale/gecombineerde huid of met een normale/vette huid. Hier heeft de lotion meer de functie om de zuurgraad van de huid te normaliseren en de poriën te verfijnen. De lotions hebben een vitaliserend effect op de huid en bevatten meestal een gering percentage alcohol voor het astringerende (samentrekkend) effect.

1 a 2 keer in de week een schrub en masker gebruiken geeft de huid een echte diepte reiniging. Door de huid te schrubben worden de oude afgestorven huid cellen verwijderd en kan het vuil beter uit de porie. Hierdoor kan een crème beter opgenomen worden in de huid.