De perfecte huidverzorging


Even de verschillen:
De mannenhuid is dikker dan die van een vrouw. De mannenhuid heeft grovere poriën en produceert meer talg en is dus ook vetter. Het grootste onderscheid is natuurlijk de baardgroei. Door de verhoogde talgproductie hebben mannen minder snel last van verouderingsverschijnselen; de huid blijft vetter. Als ouderdomslijntjes zich aandienen is dat wel rond de ogen, maar niet rond de lippen! Bij mannen start het verouderingsproces later dan bij vrouwen.

De ouderdomslijntjes lijken veel diepere sporen te trekken. Dat lijkt niet alleen zo, dat is ook zo. Want de mannenhuid is dikker en stugger bevat meer collageen dan de vrouwenhuid. De hoornlaag is 20% dikker en de elastische vezels in de onderliggende lederhuid(onderhuid) zijn compacter en dat houdt de huid langer stevig en strak, Daarmee is het onrecht nog niet over, want ook de lichaamshuid heeft pluspunten ten opzichte van de vrouw.

Het onderhuids vetweefsel is anders opgebouwd. Bij vrouwen is dit verticaal opgebouwd, bij mannen bestaat het uit horizontale ‘balkjes’. Dat houdt de huid stabiel en sluit de cellulitis nagenoeg uit. Oneerlijk het houdt niet op.

De manlijke hormoon huishouding voorkomt dat in het spierweefselvet wordt opgeslagen. Dat houdt de man langer slank bij het zelfde leef- en eetpatroon. Deze verschillen geven al aan dat cosmetica voor heren toch anders is dan die voor dames. Toch een lichtpuntje voor de dames: als de huid van de man eenmaal veroudert, zetten lijnen zich ook direct dieper. Is de eerste barrière in de huidveroudering genomen, dan zet de mannenhuid er behoorlijk vaart achter; het lijnenspel gaat op tempo door en doorloopt veel sneller allerlei stadia dan bij de vrouwenhuid het geval is.

Mocht er dus een man een oogverzorging of een speciale nachtverzorging willen gaan gebruiken, schroom dan niet om een crème uit ons bestaande assortiment te proberen, die past bij de huidwensen van de man.

Acne: talg vermengt zich met afvalstoffen die aan het huidoppervlak kleven. De afvalsoffen zijn afkomstig  uit de buitenlucht of door aanraking met de vingers, etc. Dode huidschilfers vermengen zich met afvalstoffen en het talg en vormen een ideale voedingsbodem voor bacteriën. Die veroorzaken kleine infecties die als puistjes zichtbaar zijn op de huid.

Witte comedonen: (milia of gerstekorrels) ontstaan als de poriën afgesloten is door de hoornlaag. Dat kan bijvoorbeeld ontstaan als de huid onvoldoende reiniging krijgt (vet en vuil zijn de grootste veroorzakers van huidirritaties) of wanneer de huid onvoldoende doorbloed is.

Zwarte comedonen: zijn ‘gevulde’ poriën. De inhoud van de porie ( talg of afvalstoffen) is een chemische verbinding aangegaan met zuurstof. Dat heet oxidatie. Een ander voorbeeld van oxidatie is roest. Zwarte comedonen zijn dus als ware ‘roestplekjes’ op de huid, maar beter bekend onder de naam mee-eters.