Huidverzorging voor mannen

Scheren voor heren
Tegenwoordig is huidverzorging voor mannen heel gewoon. Natscheren doen mannen al heel lang, maar daarbij kan je goede tips geven om het scheren aangenamer en effectiever te maken. Hierbij is de instap naar huidverzorging makkelijk gemaakt en gebruiken de heren meer huidverzorging en gaat het scheren makkelijker dan ooit!

Wanneer je de gezichtsbeharing scheert, dan haal je tevens een laagje van de huid af. Dat klinkt gevaarlijker dan het is, want dat laagje bevat enkel de dode huidcellen. Daarnaast scheer je natuurlijk de stoppeltjes die 24 uur de kans hebben gekregen om te groeien. Dat betekent dus altijd oppassen dat je er niet meer afhaalt dan alleen de overtollige en afgestorven huidcellen en de stoppeltjes, want anders beschadig je de huid. Je kent ze wel, die mannen met van die rode, geïrriteerde vlekjes in de hals of op de wangen met soms zelfs sneetjes en wondjes. Dat is het resultaat van onverstandig scheren; eigenlijk van meer scheren dan de huid kan verdragen. Perfect scheren zonder gewond te raken, heet cosmetisch scheren.

Goed scheren
Reinig eerst de huid, dit kan gemakkelijk tijdens het douchen gebeuren. Active Face Wash, reinigt, verfrist en kalmeert de huid. Het is belangrijk dat de reiniging niet uitdrogend werkt, anders maak je de huid juist gevoeliger voor irritaties. Het echte scheren begint het liefst na het douchen. Het voordeel is dat de huid dan warmer en zachter is, dus makkelijker meegeeft in de scheerbeweging, het dode huidlaagje gemakkelijk loslaat en de poriën met stoppeltjes wat meer openstaan dan bij een droge, koude huid. De perfecte conditie dus voor een scheerbeurt. We beginnen met het aanbrengen van het scheerschuim die we heel even laten inwerken. Voor de normale huid kan de Protecting Foam gebruikt worden en voor de gevoelige huid de Sensitive Foam, deze beschermt extra tegen irritaties. Na een paar tellen kunnen we gaan scheren.

Dit is de perfecte volgorde:
A. Start: de zijkanten van het gezicht.
B. Vervolg: de kin en door naar de hals
C. Afsluiten; neus en lippenpartij.

Waarom deze volgorde?

 De baardgroei is onder de kin en hals het minst gemakkelijk te scheren, de haargroei is er onregelmatig. Wanneer we scheren, mag je meerdere keren in de richting van de haargroei scheren, maar slechts eenmaal tegen de groeirichting in scheren. Dit heet uitscheren of gladscheren. Het is niet helemaal zonder risico, omdat je met het mesje direct in contact bent met de huid. Wanneer je met de groeirichting mee scheert, dan vormen stoppeltjes nog een soort beschermlaagje tegen het scheermes.

Wanneer er snel ingegroeide baardhaartjes ontstaan, is een scrubbeurt 2 tot 3 keer per week een goede manier om dit te voorkomen. Als de huid mooi glad is (een gescrubte huid is glad en zacht) dan glijd het scheermesje makkelijker over de huid en ontstaan er minder snel ingegroeide haartjes. Een ingegroeid haartje wordt niet afgesneden maar gaat weer terug naar binnen de huid in en groeit daar door wat dan weer voor pijnlijke, rode ontstekingen zorgt. De Exfoliating Face Scrub maakt de huid glad, fris en zacht en voorkomt dus ingegroeide baardhaartjes. Bij een zeer gevoelige huid is het beter om niet direct na het scrubben te scheren, anders kan het scrubben wel een goede voorbereiding voor het scheren zijn.

Verzorging
Na het scheren werkt een aftershave desinfecterend. Maar bij een gevoelige huid is dit niet altijd een prettig gevoel. Kies dan een aftershave balm deze kalmeert en hydrateert de huid na het scheren. Bij een supergevoelige huid (o.a. voor parfumstoffen) kan de 80% pure aloe gel verlichting bieden door roodheid te kalmeren en de huid te hydrateren Omdat er ook een laagje van de huid af is, heeft de huid even extra verzorging nodig om de balans te herstellen. De belangrijkste behoefte na het scheren is vocht, en het spreekt voor zich om dan een balm, of crème aan te brengen die vochtregulerende ingrediënten bevat. Het meest verzorgend is de Energising Moisturiser for Men, deze is niet vet, super vochtregulerend en geeft de huid energie en weerstand door vitamines en ginsing. Het verschil tussen een balm en de Energising Moisturiser, is dat de balm plaatselijk wordt aangebracht en de moisturiser over het hele gezicht gebruikt kan worden. De moisturiser mag direct na het scheren aangebracht worden en mag ook gedurende de nacht gebruikt worden om de huid extra te verzorgen. Als de huid extra verzorging krijgt, krijgt deze ook meer weerstand en zal het scheren minder irritaties geven.

Van de heren die scheren scheert 70% zich met een mesje!