Verzorging moet effectief zijn

Schoonheidsverzorging speelt een belangrijke en onontbeerlijke rol in het leven van de hedendaagse vrouw en man. De dagelijkse verzorging moet effectief en rationeel zijn. Men heeft niet meer de illusie dat er zoiets als een ‘eeuwige jeugd’ bestaat.

De menselijke huid is een zeer gevoelig orgaan. Met ontelbare zenuwuiteinden registreert zij prikkels van buitenaf. Op factoren als milieuverontreiniging, spanning, stress, een slechte conditie en dergelijke reageert de huid met overgevoeligheid, onzuiverheden en uitslag. Onze huid is constant onderhevig aan een afbraak- en vernieuwingsproces. De buitenste huidlaag, de opperhuid, breekt langzaam af en vult zichzelf onafgebroken aan met nieuwe cellen. Van nature is onze huid uitstekend toegerust om dit proces van afbraak en vernieuwing eindeloos te herhalen. Maar onder invloed van o.a. onze voeding, leefwijze en hormonen (leeftijd) gaat in het bijzonder het vernieuwingsproces langzamer en verliest onze huid, door het verminderde vochtgehalte, spankracht en souplesse. Een juiste verzorging is een goede ondersteuning van buitenaf en kan ertoe bijdragen de veroudering van de huid te vertragen.

Make-up

Voor de een niet bespreekbaar voor de ander een must.
Make-up kan u eigen schoonheid ondersteunen of juist naar voren halen.
Make-up valt in verschillende gradaties, van natuurlijk, feestelijk, gala, bruids
tot veel blingbling of extra vagant.
Make-up voor jongeren en voor ouderen, voor dames en voor heren.
Het maakt terdege verschil welke producten u gaat gebruiken. Zijn ze geschikt voor uw huid wat is passend qua kleur past u het op de ogen en gezicht aan of juist op de kleding en de omgeving. Het zou toch zonde zijn als u een tijd met uw make-up bezig bent geweest en het valt in het licht van de ambiance helemaal in het niets. Wilt u opvallen, zodat ze zeggen wat heeft u een leuke make-up, of dat ze tegen u zeggen “wat zie jij er goed uit vandaag, zonder in de gaten te hebben dat het komt door de ondersteunende make-up.

Er zijn dames die de make-up van 20 jaar geleden nog steeds op de zelfde manier opbrengen. Terwijl de huid rijper is geworden en anders behandelt dient te worden, ook wat de schoonheids verzorging betreft. Het zou gewoon heel goed zijn om eens een workshop te volgen waarin uw huid geanalyseerd wordt en de juiste make-up aanpassing tot stand komt. De rijpere huid kan ook iets meer met make-up uitstralen zonder eerst aan de botox te gaan of met allerlei vulmiddelen te komen. Een blousende ooglid of een smaller wordende lip, een plooirokje boven de bovenlip kan met een kleine aanpassing in de make-up verbluffende resultaten geven.
Graag zijn we u van dienst om een make-up aan te brengen, maar ook om u in de workshop alle handigheden te leren zodat u het thuis gemakkelijk zelf kunt doen.
Er zijn natuurlijk ook mensen die door hun handicap het zelf niet kunnen doen, graag willen wij deze mensen op het feest ook laten stralen. Dus kunt u ons inhuren voor desnoods een make-up aan te brengen bij u thuis. Vraag naar de mogelijkheden.