Prachtige bodypaintings

Het is ” Kunst op levend Canvas”

body 6 body 7 eext

MG_8034-2 motorbeurs scary

george v king george v

Ik ben ervan overtuigd dat bodypainting een kunst is net als alle andere beeldende kunst.

125000 jaar van menselijke historie bevestigen dit. Antropologen vertellen ons dat al voordat
er grotmuren werden beschilderd wij onszelf al beschilderde en als de oude mens met kunst begon waarom, zouden ze zich zelf dan niet eerst beschilderen.
Bodypainting is de meest fundamentele transformatie van de menselijke vorm en kunst gaat over transformatie, over  recreëren van leven door middel van een unieke kunstenaarsvisie. Als creëren van kunst is om het leven te imiteren /analyseren- om een nieuw eigenzinnig beeld te maken het leven- dan is bodypaint dat zeker want de kunst die we daar creëren is al in leven
Het kumadori theater is een voorbeeld daarvan en de kabuki maskers.

Een model is niet als een stuk doek wat je even koopt en op je eigen tijd beschilderd! of als je even geen zin of inspiratie hebt aan de kant zet en morgen verder gaat.
Een bodypaintmodel is geen plat  object, het is driedimensionaal levend canvas, ze praten bewegen, denken, voelen, eten terwijl je ze aan het painten bent. Er is een uitwisseling van intimiteit in samenwerking tussen model en kunstenaar;  de  vanzelfsprekende fysieke intimiteit van het model  om hun lichaam te laten beschilderen in ruil voor de toegang van de kunstenaars visie en de daad van de schepping van het kunstwerk.

Ik ben een professioneel werkend face- belly- en bodypainter. De opvatting van de kunst van het bodypainten is dat het iets moet laten zien en losmaken bij de mensen. De schoonheid van het model als levend canvas, maakt  met de fascinatie van een bepaald thema en door de gedachten, de maatschappelijke visie en de persoonlijke emoties, de inspiratie voor het kunstwerk en het gebruikte huidvriendelijke materiaal helpen mij de boodschap over te brengen. Iedere paint krijgt een titel sowieso bij een performance. Het levend canvas kan met een podium act het kunstwerk tot leven brengen, mijn visie, het publiek vermaken en een ander hun mind openstellen…. Wat deze ziet of beleefd wordt mede bepaald door z’n eigen innerlijke wereld. De mogelijkheden met het painten van levend canvas, door middel van spons en  penseel, airbrush, met of zonder special effect zijn groot en groeit nog steeds.

Het Thema de modellen

Bodypaint is er in verschillende categorien;

Penseel en spons
Airbrush
special effects  (hierbij mag technische en meganische producten worden aangebracht) 
Neon airbrush
Neon penseel en sponsbody 8
special effect neonverf ( hierbij mag technische en meganische producten worden aangebracht)
Vrije catogorie

bij de special effect wordt ook vaak de rubber, plastic, foam onderdelen van te voren gegoten en later opgebracht of men werkt met siliconen en dan wordt het model gepaint.

Bij Beauty & Fun kunt u dus terecht om gepaint te worden maar ook om een cursus te volgen.

tevens zijn ook alle benodigde materialen  bij ons te koop.