Volop fantasie en expressie

U hebt de eerste stap genomen in de wereld waar u uw eigen fantasie en expressie in los kan laten. Een wereld waarin u, af en toe best ervan verbaasd zult staan welk geweldig resultaat u hebt geboekt. In de verandering van een persoon, waarmee u de persoon dichter bij zijn of haar rol kan brengen of in een andere wereld van mooi tot lelijk. Deze basis die u uzelf via workshop of cursus eigen kan gaan maken, is er een waar u uw hele leven wat aan zal hebben.

U bent nooit te oud om te leren, als u blijft bijspijkeren kunt u alleen maar groeien er zijn altijd weer nieuwe producten en technieken. Alle moois en lelijks komt vanuit een basis. Een huis moet u ook niet neerzetten zonder fundering, het houdt wel even, maar staat niet stevig als het iets heftigs tegemoet ziet. Zo is het ook met het grimeren. U leest dat ik van het woord sminken ben afgestapt en grimeren gebruik. Ik wens u veel lees en kijk plezier en zie uw inschrijving voor een workshop of cursus graag tegemoet en bent u reeds aan het grimeren dan wens ik u veel succes en plezier bij alle mooie creaties, maar blijf ook dan up to date. Interesse in onze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Tanja Hommes Eigenaresse Beauty en Fun

Begrippen

Grimeren: komt uit het Frans en betekent letterlijk gezichten trekken, valse plooien maken, met kleur en lijnen het gezicht beschilderen.

Sminken: komt uit het Duits en de letterlijke betekenis is blanketteren, met kleurstof of poeder het gezicht bleker maken.

In het Nederlands hebben beide woorden dezelfde betekenis, namelijk iemand opmaken in overeenstemming met de rol en/ of uitbeelding.

Alleen aan de zelfstandige naamwoorden wordt een andere betekenis gegeven.

Grime, wordt meestal gehanteerd voor het resultaat: “de kop”
Grimeren,  het opbrengen van de smink
Smink, daarentegen voor het materiaal, de crèmes, verf, etc.

Ook tijdens de cursus worden deze begrippen gehanteerd.